Vores vine

villanykadarkavillany1szolo
I vores daglige jagt på de store vine fra Italien, Frankrig, Spanien, Australien og USA glemmer vi, at der også er andre nationer, der fremstiller fremragende vine. Ungarn er faktisk en af dem, der produceres vin i verdensklasse. Engang var ungarsk vin de europæiske kongers foretrukne, men som i mange andre tilfælde satte sovjettiden og kommunismen en stopper for kvalitetsproduktionen af vin. Nu er tiden kommet til en ny storhedstid i Ungarn.

Ungarn er et historisk vinland i Centraleuropa med ca. 25.000 hkt. vin. ca. 75 % bruges til hvidvin, resten til rødvin. Ud over det, laves store mængde mousserende – og dessertvine. Ungarsk vinproduktion har virkelig flyttet sig og gennemgik en enorm udvikling. De mange dygtige ungarske vinproducenter er for alvor ved at opnå den opmærksomhed og den respekt, som man fortjener. Ungarn er igen på vej til at udvikle sig til et stort og kendt vinland.

PaTrio Vin har valgt at specialisere sig at importere vine primært fra Balaton, Szekszàrd område, men vine fra andre berømte områder – Villàny og Tokaj –  har også fået plads i vores sortiment. I vore portefølje præsenteres vine fra følgende vinproducenter: Feind, Dùzsi Tamàs, Bock, Kovács Nimrod, Takler, Borbèly Gyula, Laposa og Gròf Degenfeld.

Vi arbejder helt tiden på at udvikle vores udvalg med nye spændende vine. Har du interesse for en specifik vin, er du meget velkommen til at kontakte os, vi vil meget gerne gøre alt hvad vi kan for at opfylde specifikke ønsker.

DuzsiFeind